Rólam

some_text

Daruné Oláh Dorottya, szigus néni (hosszabban: pszichológus, integratív gyermekterapeuta) vagyok. Óvodás és kisiskolás gyerekek szüleinek segítek  gyerekneveléssel kapcsolatos nehézségekben.  Szigus néni még évekkel ezelőtt lettem, mikor egy kiscsoportos lány kimondhatatlanul hosszúnak érezte a pszichológus szót. Büszke vagyok erre a címemre, és nagyon is szeretek szigus néni lenni, mert benne van, ahogy gyermekpszichológusként dolgozom: a szakmaiság, szeretetteljes elfogadás, a gyerekkel való kapcsolatom, a kedvességük és az egyszerű tisztaság, ahogy a világot látják.

Mit tartok gyermekpszichológusként fontosnak?

Hiszem, hogy sokkal több erő és tudás van a szülőkben és a gyerekekben, mint ahogy azt a hétköznapok terhei alatt érzik. Van, hogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezzük, akadályba ütközünk, előfordul, hogy újra és újra ugyanabba a helyzetbe kerülünk.  Hiszek abban, hogy ezeken a nehézségeken át lehet lendülni, hogy szülőként jobban ismeri a gyermekét, mint bárki más. Függetlenül attól, hogy milyen problémával keres meg, a megoldást csak is közösen kereshetjük meg.

Mire specializálódtam?

 Óvodások és kisiskolások gyermekpszichológusa vagyok, elsősorban a 3-10 év közötti gyerekekkel foglalkozom, az ő speciális igényeikre, élethelyzetükre fókuszálok. Olyan gyerekekkel és szüleikkel dolgozom együtt, akik még keresik a megoldásokat, akik vágynak arra,  hogy maguk mögött tudják a nehézségeiket.

A leggyakoribb okok közül néhány, amiben segíteni szoktam:

•    testvérféltékenység,
•    iskolai viselkedés problémák,
•    otthoni magatartásbeli gondok,
•    önbizalom fejlesztés,
•    szorongásos problémák,
•    hisztis viselkedés, akaratosság,
•    gyász,
•    szobatisztasági problémák,
•    válás, újra házasodás.

Azt tapasztalom, hogy minden gyermek más, másképp éli meg a nehézségeit, és ez az egyéni szín legalább olyan meghatározó, mint a probléma, amivel érkeznek hozzám. Dolgoztam már óvodában, iskolában, gyerekotthonban és gyerekjóléti központban is. Mióta édesanya lettem nem hogy elmúlt volna bennem, hanem tovább erősödött az elköteleződésem a gyermekpszichológia iránt.

Hol tanultam?

Vannak a szigus nénitől kevésbé szépen csengő címeim is, amelyek meghatározó szakmai képzést jelentettek a számomra. A pszichológusi diplomámat 2006-ban vettem át a Károli Gáspár Református Egyetemen, 2009-re pedig integratív gyermekterapeuta lettem. Azért hogy jobb gyerekpszichológussá válljak, elvégeztem a tanácsadó szakpszichológusi szakirányú továbbképzést, ahol család- és párterápia szakirányon képződtem.    Mivel szinte mindenevő vagyok, ha gyermeklélektanról van szó a Módszerspecifikus képzések közül még a

 • játék- és bábterápiás képzést (MIPE),
 • gyerekrajztesztek projektív elemzését (Prof. Dr. Vass Zoltán) és,
 • a 101-es tranzakcióanalízis tanfolyamot (MTE) végeztem el.
 • De megismerkedtem a NLP-vel, a fókusztechnikával és a monodrámával is. Önismereti képzésre pedig egy 250 órás pszichodráma csoportba jártam.

Mi az a 4 dolog, amit még tudnia kell rólam?

 • A megoldásokat és a lehetőségeket keresem majd, hogy a jövőn tudjon változtatni, és ne a múlton.
 • Szívesen gondolkozok praktikus és gyakorlatias dolgokban.
 • Kíváncsi leszek arra, hogy milyen változással lenne elégedett, mert szeretem, ha megbeszéljük a találkozások célját.
 • Akkor tudok igazán gyermekének segíteni, ha minden találkozáskor tudunk egy picit beszélni arról, hogy hogy vannak.

Személyes találkozó időpontját a 06/30-223-71-19 számon tudjuk megbeszélni. Várom szeretettel!

One thought on “Rólam

 1. Il nostro Design Studio ha 10 anni di esperienza nel sviluppo di siti e di prodotti di poligrafica. Le soluzioni che proponiamo sono orientate alla massimizzazione della conversione e all’aumento delle vendite. La nostra missione non e solo la progettazione e il design: ogni nostro decisione porta con se le precise idee che vanno trasmesse dal venditore all’acquirente. A seconda degli obbiettivi stabiliti dal cliente cambiano anche le nostre soluzioni.

  In questo momento vi suggeriamo di familiarizzare con uno dei molti nostri servizi – e molto probabile che sara molto utile per voi: POSTER

  Il Design Studio Paolo Vetlucci sara lieto di offrirvi i propri servizi in questo settore, garantendo un elevato livello di professionalita nell’esecuzione del vostro ordine.

  Noi non chiediamo mai il pagamento anticipato per il nostro lavoro perche siamo sicuri che i risultati del nostro lavoro vi lasceranno assolutamente soddisfatti!

  Siamo certi che la nostro collaborazione sara estremamente fruttuosa. Vi aspettiamo!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.