Előadások

Fókuszban az iskolaérettség! Információk nagycsoportos gyerekek szüleinek

 

9128712470_a1ae5747d6_o (1)

Nagycsoportos szülőként elkerülhetetlen a kérdés vár minket: Mikor kezdje el az iskolát a gyermekünk? Évről évre változik az oktatási rendszer, változnak a szabályok és a rendeletek, és arról meg igazán kevés helyen beszélnek, hogy szülőként mi mit tehetünk  gyermekünkért. Nehéz azt is eldönteni, hogy maradjon-e  még játszani, vagy nem. Elég érett-e egyáltalán ahhoz, hogy iskolába menjen? Hogyan tudjuk kiválasztani a megfelelő iskolát, honnan lehetünk biztosak, hogy a gyermekünk elég érett az iskolakezdéshez? -és folytathatnám a sort. Dönteni nem könnyű, főleg nem gyermekünk sorsáról. Ezért különösen fontos, hogy alaposan átgondoljunk mindent, amikor a beiskolázás időszaka előtt állunk. Hogy találhatjuk meg gyermekünk számára a legjobb döntést? Jöjjön el és hallgasd meg az előadáson!

 

Az előadás témái

 • Honnan tudom, hogy elég érett-e a gyermekem az iskolakezdéshez?
 • A megfoghatatlannak tartott szociális és érzelmi fejlettség. – Konkrét gyakorlatok az otthoni fejlesztéshez. 
 • Mi alapján lehet eldönteni, hogy jó helyen lesz majd az adott iskolában a gyermekem?
 • Mit tegyek, ha hallani sem akar az iskoláról?
 • Listák, hogy semmiről se felejtkezz el.
 • Milyen csábító buktatókra figyelj az iskolaválasztásnál?
 • És mindaz, amit még szeretnél megkérdezni!

Az előadás anyagát egy 30 oldalas gyakorlati munkafüzet egészíti ki, amely segítségedre lesz az első lépésektől kezdve az iskolaérettségen át, az iskola kiválasztásig. Tartalmazza az otthon végezhető gyakorlatokat, az előadás segédanyagait, különböző listákat, kérdéseket és válaszokat.

Olvass bele!

Most minden résztvevő ajándékba kapja ezt a munkafüzetet! Jelentkezz az előadásra a 0630 223 71 19-es telefonszámon!

Időpontok

A Fókuszban az iskolaérettség című előadást csak december, január és február hónapokban tartom meg. A következő időpontok:

 • 2016.12.08.  19:00 (XI.kerület, Bartók Béla út 124)
 • 2017.01.05  18:30  (IX.kerület, Üllői út 66/b/II)

 Mit mond, aki már eljött az előadásra?

“Tetszett az előadáson, hogy jó témák voltak, közösen alakítottuk a beszélgetést, de papíron anonim kérdést is beadhattunk. ”

“Jó volt több olyan szülőt is hallani, aki hasonló cipőben jár” Fekete Ildikó

Mennyibe kerül mindez?

Nekem 10 év tapasztalatába, mikor pszichológusként például óvodában dolgoztam, vagy amikor az iskolaérettségi vizsgálatokat végeztem, és persze amikor rosszul beiskolázott elsősöknek segíttettem.  Viszont az előadásra most 2500 Ft-ért tudsz jegyet venni. Ezért az összegért konkrét szempontokat kapsz, hogy meghozza gyermekének a legjobb döntést. Segítséget kapsz, hogy otthon, egyedül is tud fejleszteni gyermeke érzelmi és szociális érettségét. Mindehhez most még ajándékba is adok egy munkafüzetet, ami már az első pillanatoktól kezdve  segítségede lesz.

 Mi a garantálja a szakmai minőséget?

 • Az óvodások és alsós gyerekek problémáira specializálodott tudásom.
 • Közel 10 év tapasztalata.
 • Pszichológusi diploma utáni képzéseim, mint például a tanácsadó szakpszichológus, vagy az integratív gyermekterapeuta.
 • Amit még fontosnak tartok, bár picit sem szakmai dolog, hogy két gyermek anyukája lehetek.

 

Részletek

Az előadás 2 órás. Az első részében a legfontosabb dolgokról beszélgetünk, sok-sok konkrét helyzetről és információról. A gyakorlatok leírását mind megtalálod majd a munkafüzetben, így nem kell attól félned, hogy valamit elfelejtesz, vagy esetleg nem sikerült pontosan leírnod. Az előadás végén pedig lesz idő, hogy még beszélgesünk és kérdez, hisz minden gyermek más, miért lenne jó Nektek ugyanaz, mint  másoknak.

A decemberi előadás Csodavár közösségi térben lesz.  (1115, Budapest, Bartók Béla út 124.) Az esemény facebook oldala.

A januári előadás a Klinikáknál lesz (Üllői út 66/b/II.). A facebookon az eseményt: itt találod.

FONTOS INFORMÁCIÓ: A terem mérete miatt maximum 20 db jegyem van. Tudom ez nagyon kevés, és ennél jóval többen vannak, akik a legjobb döntést szeretnék meghozni gyermekükkel kapcsolatban. Ezért azt javaslom, hogyha biztosítani szeretnéd a helyed, akkor ne várj az az előadás napjáig, abban bízva, hogy marad még jegy. Vedd meg előre! Az előadás díját utald át a 11773119-12775334 OTP számlára. (A számlatulajdonos  neve: Daruné Oláh Dorottya)

Várlak Szeretettel!